Kunstambassadører i kartoffelmarken. Fotograf David Kahr. Nivaagaards
Vi laver en kartoffelmark 4.Foto David Kahr.Nivaagaards Malerisamling
Kunstambassadører i kartoffelmarken_Fotograf David Kahr. Nivaagaards M
høstfest - kunstambassadører

Kartoffelmark


Som en del af Nivaagaards Malerisamling og den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vos flerårige projekt “Danh Vo præsenterer”, var kunstambassadørerne med til at lave en kartoffelmark centralt i Nivå.

 

Ideen til marken kom fra kunstneren Danh Vo og kokken Christian F. Puglisi, der begge er vokset op i Nivå. Vo kom hertil som flygtning fra Vietnam og Puglisi fra Sicilien. De arbejder i hver deres felt, men er begge optaget af natur og dyrkning af jorden.

Formålet med Kartoffelmarken var at bidrage til en større forståelse for lokalproduktion af fødevarer, naturens tilstand, bæredygtighed og socialt samvær.

 

Nivaagaards Malerisamling inviterede alle borgere i Nivå til at dyrke kartofler på en 900 m2 mark, som museet anlagde på plænen vest for Nivå centeret. Her kunne børn og voksne være med til at lægge, hyppe og passe kartoflerne fra maj til august. Kunstambassadørerne deltog i arbejdet og var med til at guide de deltagende borgere.

 

Hele forløbet blev afsluttet med en stor høstfest i forbindelse med den årlige Nivå Dag. Her lavede kunstambassadørerne workshops med kartoffeltryk i samarbejde med Nivaagaards Malerisamling.