IMG_1173

Eva Koch på NM og til tusmørkevandring i Kokkedal


Med udgangspunkt i kunsteren Eva Koch og hendes interaktive videoinstallation “Villar”, arrangerede Nivaagaards Malerisamling og helhedsplanen Kokkedal På Vej et event på museet, hvor de unge fra Art Lab 2020 fungerede som guider for museets gæster.

 

Forinden havde de unge mødt Eva Koch og talt om værkets tilblivelse og tema. Videoinstallationen er et banebrydende kunstværk om migration, krig og identitet. Det er en både smuk, personlig og universel fortælling, der stadig er aktuel i dag, hvor mange mennesker er mærket af en familiehistorie med krig eller flugt.

 

Den interaktive installation er fortællingen om kunstnerens mor, der blev bortadopteret under Den Spanske Borgerkrig, og kun ved et tilfælde blev genforenet med sin familie mange år senere. Borgere fra Kokkedal var derfor inviteret til en aften med spansk tema - og de unge guidede dem rundt i værkets seks store projektioner.

 

Uden for museet arbejdede de unge videre med lydkunst inspireret af Eva Koch og de udviklede lydværker bestående af videofortællinger om kvinder fra Egedalsvænge i Kokkedal og deres personlige historier om at være flygtet fra krig og starte forfra i et nyt land.


Disse lydværker blev afspillet under “Tusmørkevandring” - et stort arrangement i og omkring boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal.


På baggrund af de unges deltagelse og bidrag til udstilling og tusmørkevandring, blev flere borgere fra Kokkedal introduceret til Nivaagaards Malerisamling og besøgte museet for første gang. Denne indsats var et led i at bruge kunstambassadørerne som bindeled mellem museum og boligområde.